21
Nov

JACK BERRY

   Posted by: Mika   in MISTERIJE

Jack Berry živio je u Sacramentu i bio je vrstan radio mehaničar na mjesnoj postaji. Također je volio kockati osobito na konjskim trkama.

U jednom poznatom znanstvenom časopisu pročitao je o snimanju i slušanju glasova s druge strane te je iste večeri počeo raditi na superjakom prijemniku sa ugrađenim magnetofonom. Jack nije imao vremena stalno sjediti i čekati „poruke“, pa je navečer uključivao snimanje, a ujutro bi brzo preslušao. Mjesec dana nije bilo ničega.

Onda je jedan dan čuo neke šumove i zaustavio je vrpcu. Čuo je glas spikera kako prenosi konjske utrke. Pobijedio je konj po imenu Siva lisica. Jack je naglo problijedio. Vrlo dobro je znao da će taj konj sudjelovati na trkama, a i glas komentatora bio mu je poznat. Bio je to poznati komentator s mjesne postaje koji je umro prije šest mjeseci.

Jack je sa nestrpljenjem čekao tu nedjelju. Ovog puta se nije kladio ni na jednog konja. Pobijedio je konj Siva lisica. Jack je posljednji ustao sa tribina. Ni sam ne zna kako je došao do kuće. Kad je stigao uključio je magnetofon i čekao sljedeću poruku. Stigla je za par dana. Poslušao je „prijenos“ i zabilježio ime jednog nepoznatog konja. Uplatio je 1000 dolara, a dobio je 5000 dolara.

Nakon dvije i pol mjeseca „nepogrešive“ prognoze, naišao je na glavni derbi sa izgledima za ogromnu zaradu. Naravno, Jack nije imao toliki iznos pa je prodao kuću i otišao u hotel sa ženom i troje djece. Na njihovu nesreću naznačeni konj koji je na „prijenosu“ bio imenovani spotaknuo se 10m ispred cilja. Kroz cilj je prošao drugi po redu i sa sobom odnio svu Jackovu ušteđevinu (36000 dolara) i 34000 dolara od prodaje kuće. No, što se ovdje zapravo dogodilo? Nisu svi duhovi koji se javljaju dobronamjerni. Postoje oni koji su zli, pakosni i šaljivi. U jednom intervjuu Jack je priznao da se nije slagao s tim pokojnim reporterom. Kad je čuo njegov glas pomislio je da ga grize savjest, pa mu je želio malo pomoći.

Treba se imati na umu da se duhovi u drugom svijetu ne ponašaju ništa drugačije nego što su se ponašali dok su bili na ovom svijetu. Oni koji se javljaju s druge strane čine to iz različitih razloga, da nas uvjere u daljnju egzistenciju ili da se jave svojim bližnjima ili iz posve zlonamjernih pobuda.

A oni dobronamjerni žele nas uvjeriti da smrt kao takva ne postoji i da ćemo poslije smrti naći se u nekom paralelnom svijetu gdje se naša egzistencija nastavlja.

This entry was posted on Sunday, November 21st, 2010 at 16:32 and is filed under MISTERIJE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.