20
Dec

KUĆA DUHOVA U KEOSAUQUA U IOWI

   Posted by: Mika   in DUHOVI

Kada su Chuck Hanson i njegova supruga kupili hotel u mjestu Keosauqua u Iowi, pričalo se da u njemu žive duhovi, no nisu se dali obeshrabriti. Navodno na trećem katu hotela „žvi“ duh Mary Manson, kćer Luisa i Nancy Manson, koji su kupili hotel 1857. godine. Ona je radila u hotelu skoro cijeli svoj život i umrla je upravo na trećem katu 1911. godine.

Umrla je u snu u svojoj omiljenoj ljuljački. Gosti još uvijek čuju njenu ljuljačku, a vlasnici tvrde da i ostali duhovi dođu tu i tamo javiti se gostima. Chuck Hanson kaže da duhovi otvore vrata, pale i gase svjetla, uzimaju gostima pokrivače. Ponekad se čak i kreveti zatresu. Gosti čuju korake kao da netko hoda po sobi, ne vide nikoga, iako neki tvrde da su vidjeli pokojeg duha, tj. duha žene kako hoda po sobi i onda nestane. Drugi tvrde da su vidjeli djecu kako se igraju u sobi i koja su prolazili kroz zatvorena vrata.

Engleski novinar Will Starr nije vjerovao u te priče, pa je odlučio otići u Ameriku i to ispitati. Takoje u Philadelphiji intervjuirao demonologa Loua Gentilea, na čiji je nagovor proveo dva dana u dvije zgrade u kojima navodno postoje duhovi.

Will kaže da ga je bilo strah duhova obje noći. Prvu noć , doveo ih je u kuću koja je bila sagrađena na vrhu groblja. Obitelj koja je tamo živjela proživljavala je strašne stvari – pojavljivala su se razna lica na prozorima, trogodišnji sin se žalio na noćne posjete starca, čulo se škripanje vrata.

Will tvrdi da je susret sa Louom promijenio njegovo gledanje na nadnaravne pojave. Počeo je razumjeti i sofisticirane elektronske aparate koje Lou koristi za snimanje duhova, a kojima može uhvatiti zvukove koje čovjek ne može čuti. Kao odgovor na pitanje, da li postoje duhovi u kući, primijetio je da je upaljena crvena lampica počela bljeskati što znači da je registrirala zvuk koji oni nisu mogli čuti. Kada su preslušali vrpcu, kao odgovor na postavljena pitanja čuo je režanje te osjetio dodir na ramenu.

Lou Gentile je imao dodatnu opremu za otkrivanje duhova, fotoaparat i digitalnu kameru te elektro-magnetski detektori koji navodno upućuje na aktivnost duhova. Njegov posao je da pronađe dokaze, što znači da osigura video materijal .

Will Storr je posjetio sva mjesta na svijetu gdje navodno postoje duhovi. U svojoj knjizi „Will Storr vs The Supernatural“ napisao je kronologiju svega što je doživio te razgovore s ljudima koji su tražili duhove, kao i onih koje su duhovi proganjali. On kaže da postoje vrlo stari objekti s dugačkom povijesti, često i krvavom kao zatvor Alcatraz.

Will objašnjava kako se treba ponašati na mjestima gdje navodno žive duhovi: svatko mora biti smiren pun poštivanja i otvorena duha da nauči nove stvari. Posjet nekom „ukletom mjestu“ daje ljudima novu perspektivu na život i smrt, i sve ostalo što dolazi poslije.

This entry was posted on Tuesday, December 20th, 2011 at 00:55 and is filed under DUHOVI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed at this time.