16
Aug

Duhovi

   Posted by: Mika   in

KUĆA DUHOVA U KEOSAUQUA U IOWI

haunted_house

Kada su Chuck Hanson i njegova supruga kupili hotel u mjestu Keosauqua u Iowi, pričalo se da u njemu žive duhovi, no nisu se dali obeshrabriti. Navodno na trećem katu hotela „žIvi“ duh Mary Manson, kćer Luisa i Nancy Manson, koji su kupili hotel 1857. godine……

PORUKA S DRUGOG SVIJETA

web-mail_256Članovi udruge Society for Physical Research, skupini znanstvenika  koja se posvetila ispitivanju neobjašnjivih fenomena. Skupina je osnovana 1882. godine pod predsjedanjem  humanista s Cambridgea, profesora Sidgwicka, a postoji i danas.Među njezinim predsjednicima bila su tri nobelovca, 11 pripadnika kraljevske obitelji, 1 predsjednik vlade i 18 profesora, a od toga 5 profesora fizike…..

UKLETI BLAGDANI

myrtilesghostphoto1Božićne praznike 1999. godine Kathy je odlučila provesti sa svojom sestrom Nancy i njenim mužem u Lauren Danielle hotelu u Oklahomi. Lauren Danielle je prekrasna kućica iz Viktorijanskog razdoblja. Sagrađena na kraju 19. stoljeća, među ostalim služila je, točnije njen podrum, kao zatvor. Stare željezne šipke na prozorima podruma još uvijek stoje tamo, već više od cijelog stoljeća nepromijenjene…….

LET 401

5765236_f520Kada govorimo od duhovima opsjednutim mjestima, najčešće se radi o kućama, hotelima i sličnim građevinama. No nisu svi duhovi kućne osobe, neki preferiraju malo egzotičnije mjesto svog opsjedanja. Kada se 29. prosinca 1972. godine let 401 Eastern Airlinesa, sa 176 putnika približavao svojoj destinaciji Miamiju, pilot Bob Loft i kopilot Don Repo nisu očekivali ništa van svakodnevne rutine, no ovaj put rutinu je prekinulo svjetleće upozorenje kako postoji problem sa opremom za slijetanje…..

SLUČAJ POLTERGEISTA

poltergeist1980. godine institut za parapsihološka istraživanja primio je obavijest o aktivnosti poltergeista koja traje tri godine. U pitanju je mladi bračni par, Francuz i Španjolka. Poltergeist je privlačio pažnju barem 3 puta tjedno, najčešće pomicanjem predmeta i skidanjem posteljine s kreveta…..

SPIRITIZAM

ouija

Vjerovanje u mogućnost komuniciranja s dušama mrtvih je drevno, a moderna faza spiritizma datira iz 1848. godine. Neobjašnjiva “kuckanja” u kući, micanje namještaja i zvukovi koji su postali tako nezgodni da je i spavanje bilo nemoguće, samo su od nekih fizičkih fenomena spiritizma…..

DJEČJI DUHOVI IZ SAN ANTONIJA

4359752982_ca39ee62e2Iako priča o duhovima djece iz San Antonija nije bila previše poznata izvan granica Teksasa, s vremenom je postala dio američke povijesti. Naravno nećete se samo zbog toga zaputiti u Ameriku, no ako ste slučajno tamo u ovo doba godine, ne škodi provjeriti koliko ima istine u njihovim legendama…..

PLOČA OUIJA

boardOuija ploča je inače sredstvo pomoću kojeg se navodno može, ukoliko se koristi na pravi način, komunicirati sa svijetom koji našim defaultnim osjetilima nije dostupan – iako doduše mislim da je tu češće riječ o nekoj kolektivnoj svijesti koja se može projicirat kao npr. entitet. U osnovi sastoji se od svih slova, brojki 0 do 9 te riječi “da”, “ne” i “doviđenja” – neke imaju i više riječi, znakova, boja i slično….

MAUZOLEJ KOJI KRVARI

hayden-bwphotoJohn Henderson Craigmiles i njegova supruga Adelia Thompson Craigmiles dobili su dijete 5. kolovoza 1864. godine, Ninu Craigmiles. Od dana kada je rođena cijela obitelj se zaljubila u nju, posebno John. Pridavao joj je puno pažnje i kupovao joj sve moguće igračke koje je novac mogao kupiti. Rijetko ju je puštao iz vida i zbog toga nije imala puno prijatelja svojih godina……

ZBUNJUJUĆA VOŽNJA

under_the_bridge_by_19andrea87Godina je 1959., i general Anderson se je sa svojom suprugom užurbano spremao za hitan poslovni put. Čekala su ih 3 duga sata vožnje od njihove vikendice do odredišta Omahe, koja se nalazi na samoj granici između saveznih država Ayove i Nebrasce. Na put su krenuli oko 20:30. Nakon nekih 2 sata puta prošli su kroz gradić Logan i počeli se približavati mostu željezne konstrukcije…..